Resursă de instruire și dezvoltare personală
Adaugă curs
  1. Filosofie Practică pentru Viață (Curs pentru adolescenți)

Filosofie Practică pentru Viață (Curs pentru adolescenți)

Acest curs se adresează adolescenților.
Filosofia este practică și despre om, despre a trăi și a evolua, despre a descoperi orizonturi mai largi și soluții practice.
Filosofia înseamnă cunoaștere de sine, a naturii, a potențialului propriu de imaginație, curaj, și generozitate. A cunoaște înseamnă a putea, a ne transforma în virtutea ideilor pe care le descoperim.
Filosofia este despre lume și problemele ei.
Filosofia înseamnă a găsi soluții inteligente, bazate pe valori atemporale și a le pune în practică zi de zi contribuind la comunitate.
Filosofia este despre timp.
Filosofia înseamnă a folosi corect oportunitățile și probele vieții și a participa la istorie.
Filosofia este despre noi.
Filosofie Practică pentru Viață (Curs pentru adolescenți)
150 MDL
0
Chișinău
Română
30 octombrie 2020
Înscrie-te la curs
Asociatia Culturala Noua Acropola MD
Noua Acropolă este o organizaţie internaţională cu caracter filosofic, cultural şi social. Aceasta a fost fondată în anul 1957, în Buenos Aires (Argentina), de către istoricul şi filosoful Jorge Ángel Livraga Rizzi (1930-1991). În momentul de faţă, Noua Acropolă are filiale în peste cincizeci de ţări, pe cinci continente. Simbolismul numelui În Grecia antică, „Acropole” desemna partea cea mai înaltă a oraşului. Era locul în care lumea formelor concrete se unea armonios cu lumea invizibilă a ideilor. Acropola reprezintă un loc simbolic pentru imaginaţia noastră, care ne sugerează ascensiunea spre punctul cel mai înalt din noi înşine. Considerăm că lumea de azi are nevoie de noi „Acropole”, realizate nu din piatră, ci din fiinţe umane, „Acropole” ridicate în inima oraşelor noastre, în cadrul cărora oamenii să dezvolte o viaţă interioară elevată, restabilind legături profunde cu ceilalţi şi cu natura. Astăzi, Asociaţia Culturală Noua Acropolă este prezentă în peste cincizeci de ţări, reunind mai mult de 15.000 de voluntari, precum şi sute de mii de simpatizanţi, care se exprimă în peste cincisprezece limbi şi reprezintă o gamă largă de confesiuni, origini etnice şi moşteniri culturale, ceea ce constituie un admirabil exemplu de convieţuire şi înţelegere.
Descriere
Cursul de FILOSOFIE PRACTICĂ PENTRU VIAȚĂ se adresează tuturor adolescenților care doresc să se îmbunătățească pe sine. Oferă oportunitatea redescoperirii unor învățături filosofice profunde din Orient și din Occident, adaptate la problemele lumii actuale.
Temele cursului:
# Omul
# Cosmosul
# Cunoaşterea de sine
# Legea și acțiunea
# Echilibrul
# Etica
# Societatea
# Politica
# Fericirea
# Voința
# Frumosul
# Istoria
# Timpul
# Sufletul.

Cursul va avea loc vineri, 30 octombrie, ora 18.30. Online sau fizic la adresa str. Armenească 81/7, Chișinău, Centru.
Durată curs: 2 ore.
Taxă curs integral: 200 lei
Ofertă! 150 lei dacă aduci un prieten. Oferta este valabilă pentru ambii prieteni.

Înscrieri și informații suplimentare la tel./whatsapp +37379118608 sau prin e-mail la: nouaacropola.md @gmail.com .
Data de început
30 octombrie 2020
Adaugă o recenzie
Recenzii
Nu există recenzii
Contacte
Contacte
str. Armenească, nr.81/7, Chișinău
nouaacropola.md@gmail.com
Comandă apel

Articole recomandate

Învățământ la distanță - top 20 platforme de studii Online în orice domeniu Cunoașterea de sine
Te invităm în galeria noastră de Universități virtuale, unde poți studia ceea ce-ți place simplu, la distanță, în timpul tău liber. Accesează cele mai cunoscute resurse de studii Online din lume și devino specialist acreditat în domeniul care te interesează.
Octombrie 11, 2018
7
Despre traumele emoționale și vindecarea acestora Expertul zilei
Dacă vrem să fim împliniți, să dobândim pacea interioară și să ne îmbunătățim relațiile cu cei din jur, e nevoie de acceptarea amprentei trecutului de vindecarea consecințelor, numite - traume emoționale. Discutăm astăzi despre acest subiect cu Ștefan Popov – psiholog, psihoterapeut de orientare integrativă, formator, cercetător în științe sociale, prezentator TV și autor al mai multor cărți de psihologie, filosofie și inginerie socială.
Octombrie 02, 2018
3
Va fi odată ca-n povești sau cum educăm gândurile pentru a crea realitatea dorită Ce nu se învață la școală
Noi suntem ceea ce gândim și fiecare cuvânt pronunțat reprezintă starea lumii noastre interioare. Dacă am ști cât de puternice sunt gândurile noastre, nu ne-am permite niciodată să gândim negativ. Îți propunem câteva sfaturi pentru detoxifiere cognitivă :). Lectură plăcută!
Ianuarie 22, 2018
3
Cum să te organizezi mai bine sau tehnici simple de time management. Cunoașterea de sine
Ziua are 24 de ore pentru toată lumea. Timpul nu face diferență. Timpul e o resursă accesibilă pentru toți. Chiar dacă se discută atât de mult în ultima perioadă despre optimizarea și organizarea timpului, ar fi bine să fim conștienți că nu timpul necesită organizare, ci noi - acțiunile noastre și modul de a le înfăptui. Hai să vedem împreună cum ne putem organiza eficient.
August 23, 2019
0