Resursă de instruire și dezvoltare personală
Adaugă curs
  1. Seminar practic Contabilitatea cheltuielilor de deplasare și reprezentanță: interpretări eronate și recomandări practice

Seminar practic Contabilitatea cheltuielilor de deplasare și reprezentanță: interpretări eronate și recomandări practice

În condițiile globalizării economiei a apărut din ce în ce mai mult necesitatea ca o entitate să-și trimită salariații în deplasări interne (în interiorul țării) și/sau externe pentru a contribui sub diverse forme la obținerea de venituri.

Astfel, se pune problema cheltuielilor cu deplasările în tară și în străinătate: prevederi legale aplicabile, regimul fiscal-contabil si modul de documentare corespunzătoare a acestora.
Seminar practic Contabilitatea cheltuielilor de deplasare și reprezentanță: interpretări eronate și recomandări practice
790 MDL
0
Chișinău, Centru
Română
Înscrie-te la curs
Proactive
Dacă activezi în unul din domeniile fiscalitate, finanțe sau contabilitate, cu siguranță vom fi cei mai buni prieteni. Suntem gata să te instruim calitativ prin cursuri și traininguri. Ținând cont de progresul tehnologic, informațional și legislativ, suntem aici ca să soluționăm probleme.
Descriere
În condițiile globalizării economiei a apărut din ce în ce mai mult necesitatea ca o entitate să-și trimită salariații în deplasări interne (în interiorul țării) și/sau externe pentru a contribui sub diverse forme la obținerea de venituri.

Astfel, se pune problema cheltuielilor cu deplasările în tară și în străinătate: prevederi legale aplicabile, regimul fiscal-contabil si modul de documentare corespunzătoare a acestora.

Deopotrivă, pentru dezvoltarea afacerilor obișnuim să acordăm partenerilor de afaceri diverse cadouri ori tratații (mese la restaurant) în vederea consolidării relațiilor cu aceștia. În legislația fiscală aceste costuri sunt denumite ”cheltuieli de reprezentanță/protocol”.
În acest sens, trebuie să știi care este documentația specifică și condiţiile principale, care trebuie îndeplinite pentru deductibilitatea cheltuielilor de reprezentanţă în scopuri fiscale;
În cadrul acestui seminar, vom clarifica toate aspectele legale și fiscal-contabile legate de deplasări și activitățile de protocol, dar și problemele conexe care pot apărea.

PROGRAM
1. Cadrul normativ al cheltuielilor de deplasare și de reprezentanță
2. Perfectarea documentară a cheltuielilor de deplasare
3. Drepturile și obligațiile angajatului pe perioada deplasării
4. Modul de calcul a cheltuielilor de deplasare
5. Aspecte contabile și fiscale privind cheltuielile de deplasare (în diferite situații)
6. Particularități de contabilizare a cheltuielilor de deplasare în străinătate
7. Modul de eliberare a numerarului și de justificare a spezelor valutare
8. Delegarea și primirea salariaților în misiune pe principii de echivalență
9. Documentația specifică și contabilitatea cheltuielilor de reprezentanță
10. Deducerea cheltuielilor de deplasare și reprezentanță în scopuri fiscale

De ce ar trebui să participi la seminar?
- Vei îndepărta îndoielile legate de documentarea corectă a călătoriile de afaceri ale angajaților pe teritoriul tării și în străinătate;
- Vei ști ce trebuie de făcut pentru ca în timpul controalelor să nu existe întrebări privind justificarea și deducerea fiscală a cheltuielilor de reprezentanță și deplasări;
- Vei analiza drepturile sociale ce trebuie asigurate angajaților pe perioada deplasărilor;
- Vei fi la curent cu toate modificările legislative pentru a nu pierde nimic noi

Data: 26 Mai
Ora: 09:00 - 13:00
Durata: 5 ore academice
Loc: online

Formator: Cușmăunsă Rodica - Doctor în științe economice; conferențiar universitar ASEM, contabil-practician cu o experiență de peste 20 ani; trainer PROACTIVE din anul 2016 și consultant în contabilitate. Peste 1000 de persoane instruite și mii de ore predate.

Înregistrare aici: https://pro-active.md/cheltuieli-deplasare
Adaugă o recenzie
Recenzii
Nu există recenzii
Contacte
Contacte
Mitropolit Varlaam nr. 65
hello@pro-active.md
Comandă apel

Articole recomandate

Lista companiilor de contabilitate în Chișinău
Ești în căutarea unei companii de contabilitate în Chișinău? Am făcut o listă cu firme care prestează servicii de contabilitate și evidență contabilă, audit contabil, consultanță fiscală, diagnostic financiar, etc.
Noiembrie 30, -0001
0
Învățământ la distanță - top 20 platforme de studii Online în orice domeniu Cunoașterea de sine
Te invităm în galeria noastră de Universități virtuale, unde poți studia ceea ce-ți place simplu, la distanță, în timpul tău liber. Accesează cele mai cunoscute resurse de studii Online din lume și devino specialist acreditat în domeniul care te interesează.
Octombrie 11, 2018
1
Despre traumele emoționale și vindecarea acestora Expertul zilei
Dacă vrem să fim împliniți, să dobândim pacea interioară și să ne îmbunătățim relațiile cu cei din jur, e nevoie de acceptarea amprentei trecutului de vindecarea consecințelor, numite - traume emoționale. Discutăm astăzi despre acest subiect cu Ștefan Popov – psiholog, psihoterapeut de orientare integrativă, formator, cercetător în științe sociale, prezentator TV și autor al mai multor cărți de psihologie, filosofie și inginerie socială.
Octombrie 02, 2018
3
Va fi odată ca-n povești sau cum educăm gândurile pentru a crea realitatea dorită Ce nu se învață la școală
Noi suntem ceea ce gândim și fiecare cuvânt pronunțat reprezintă starea lumii noastre interioare. Dacă am ști cât de puternice sunt gândurile noastre, nu ne-am permite niciodată să gândim negativ. Îți propunem câteva sfaturi pentru detoxifiere cognitivă :). Lectură plăcută!
Ianuarie 22, 2018
5