Resursă de instruire și dezvoltare personală
Adaugă curs
  1. Tabără pentru copii Călătorie în civilizațiile vechi

Tabără pentru copii Călătorie în civilizațiile vechi

Clubul de creație Apollo vă invită la Tabără de creație Călătorie prin Civilizațiile VECHI

CLUBUL DE CREATIE APOLLO este un club dedicat artelor, un cadru generos unde participantii sunt antrenati in activitati care sa le dezvolte creativitatea si imaginatia. Inspirați de civilizațiile vechi și de poveștile lor, ne vom exprima liber trăirile artistice și vom deveni pe rând artiști îndemânați, pictori, actori, poeți, sculptori ai vechilor civilizații.

Perioada de desfășurare: 28 - 31 august 2017
Programul de zi: 8:00-18:00

Cui se adresează? Copiilor cu vârste cuprinse între 6-12 ani.
Locația de desfășurare: sediul Clubului de Creație Apollo, str. Gheorghe Asachi, nr 20/2, Chișinău (Telecentru, mai jos de Academia Militară Ștefan cel Mare.)
Locuri disponibile: 15.
Tabără pentru copii Călătorie în civilizațiile vechi
700 MDL
0
Chișinău
Română
28 - 31 august 2018
Înscrie-te la curs
Tabără pentru copii Călătorie în civilizațiile vechi Tabără pentru copii Călătorie în civilizațiile vechi
Descriere
Înscrierile se pot face până sâmbătă 24 august. După această zi nu mai putea înscrie copii, întrucât este necesar timp de realizare a reproducerilor arheologice în funcție de numărul de copii înscriși. Înscrierea presupune completarea Formularului de înscriere și achitarea taxei de participare.


Programul de activitati

Marti, 28 august / Egipt: EGIPTENII
- Mic dejun
- Ieșire în parc
- Atelier de scriere hieroglifică (copii vor învăța să scrie propriul nume folosind hieroglife, precum și cum erau utilizate și citite de către egipteni).
- Atelier de pictură Egipteană, pe reproduceri arheologice (copii vor putea vizita Atelierul Atena de realizare a reproducerilor arheologice, și vor învăța cum sunt sculptate, matrițate, turnate etc, apoi vor putea picta propria reproducere egipteană, vor putea cunoaște simbolismul reproducerii pictate și al culorii, apoi la final de zi o vor lua acasă).
- Pauză de ceai și fursecuri
- Prânz
- Atelier de jocuri teatrale: Cine au fost egiptenii? Cine a fost vizirul, scribul egiptean, zeitățile lor mai importante: Maat, Isis, Osiris, Horus, Anubis. Mituri și povești interesante!
- Atelier de pictură egipteană (finalizarea picturii)
- Concurs de mâncat pufuleți de pe ață
- Cină

Miercuri, 29 august / Mexic : AZTECII
- Mic dejun
- Ieșire în parc
- Atelier de pictură Aztecă, pe reproduceri arheologice realizate în cadrul Atelierului Atena (Copii vor putea călători imaginar în Mexic, acum în urmă cu mulți ani și vor descoperi cine au fost aztecii, cum se îmbrăcau ei, ce preocupări aveau, cine a fost civilizatorul lor, cine i-a învățat să-și cultive pământul, să-ți construiască casele, despre artă, despre dans și culori)
- Pauză de ceai și fursecuri
- Concurs de mâncat fructe din apă și jocuri de strategie
- Prânz
- Atelier de jocuri teatrale: Copii vor cunoaște personajele cele mai importante din cultura azteca: Quetzalcuatl (Prometeu al aztecilor, Înțeleptul), Tezcatlipoza (Căpetenia Ordinului Jaguarilor). Se vor costuma în acești mari reprezentanți ai culturii aztece și se vor juca pentru a le învăța miturile.
- Atelier de pictură aztecă (finalizarea picturii)
- Proiecție de film: despre Calendarul Aztec, cea mai mare piatră calendaristică descoperită vreodată. Piatra are un diametru de 358 centimetri (11,75 picioare) și o grosime de 98 centimetri (3,22 picioare), și cântărește aproximativ 24 de tone.
- Jocuri
- Cină

joi, 30 august / JAPONIA
- Mic dejun
- Ieșire în parc
- Atelier de caligrafie Kanji (copii vor exersa caligrafia Kanji, este una dintre cele patru scrieri japoneze, alături de hiragana, katakana și rōmaji).
- Atelier de Ikebana (copii vor învăța despre tehnica artistică de aranjare a florilor, și altor părți ale plantelor, în vase, după anumite principii, arta aranjamentelor florale în stil japonez, arta tablourilor vii.).
- Pauză de ceai și fursecuri
- Atelier Ceremonia Ceaiului (copii vor călători în Japonia unde vor cunoaște: chanoyu, chadō sau sadō în japoneză este un ritual tradițional care ceaiul verde matcha — sau „roua prețioasă lichidă” — este preparat într-o manieră ceremonioasă de către o persoană inițiată și servit unui grup mic de oaspeți într-o atmosferă liniștită. În esența sa, ceremonia ceaiului reprezintă expresia sintetică a aspectelor fundamentale ale culturii japoneze.)
- Prânz
- Atelier de jocuri teatrale: Copii se vor costuma în vederea realizării Ceremoniei ceaiului și a punerii în practică a ceea ce au învățat în cadrul atelierului anterior).
- Atelier de Oshibana (realizare de tablouri prin folosirea florilor uscate, presate și mărunțite – se vor folosi adezivi și pensete pentru o atentă aranjare a florilor uscate).
- Jocuri
- Cină.

Vineri, 31 august 2017 / BIZANȚ - Romanii de la Răsărit
- Mic dejun
- Ieșire în parc
- Proiect de grup ”Cine au fost Romanii de la Răsărit” (Copii vor avea la dispoziție mai multe materiale de lucru reprezentând: culori, pensule, foi, articole despre Bizanț, mituri, povești, reprezentanți de renume ai Bizanțului, picturi și sculpturi în stil bizantin. Se vor organiza două grupe de copii și fiecare va putea utiliza aceste materiale pentru a concluziona cât mai bine cine au fost romanii de răsărit, și ce artă și cultură au lăsat aceștia în urma lor.)
- Concursuri și jocuri de atenție, memorie, imaginație
- Prânz
- Proiecție de film cu popcorn
- Concurs Talentul Clubului Apollo
- Ceremonia de oferire a Diplomelor și a Premiilor.
- Cină.

Taxa de participare: 700 lei(1 copil) sau 1000 lei (doi copii).

Taxa include trei mese, pauze de ceai, fursecuri etc și toate materialele necesare desfășurării atelierelor de creație din cadrul taberei. Toate lucrările realizate vor aparține copiilor.

Vă așteptăm!
Data de început
28 - 31 august 2018
Publicul țintă
  • Copii cu vârste cuprinse între 6-12 ani.
Adaugă o recenzie
Recenzii
Nu există recenzii
Contacte
Contacte
str. Gheorghe Asachi, nr 20/2, Chișinău (Telecentru, mai jos de Academia de Poliție Ștefan cel Mare.)
ClubuldecreatieApollo@gmail.com
Comandă apel

Articole recomandate

E timpul să-ți îndeplinești VISUL! De la Dorință la Realitate cu Daniela Floroiu Expertul zilei
Astăzi este ziua când VISUL tău devine realitate, când nu există frici și totul este posibil. Învățăm cum ne transformăm visurile în realitate alături de Daniela Floroiu - Life Coach, Trainer, NLP Master, Hipnoterapeut, Speaker sau pur și simplu un alchimist de vieți care a ajutat sute de cursanți să-și împlinească menirea și să devină cea mai bună versiune a lor.
Martie 11, 2019
0
5 cărți cu rezonanță de bombă atomică – recomandare de la Maria Dabija, triplă olimpică republicană la Limba și literatura română Cartea care te citește
Venim cu o listă de lectură aleasă, împrumutată din biblioteca olimpicilor de Limbă și literatură română. Fiecare carte reprezintă o adevărată lecție de viață. Enjoy the moment :)
Septembrie 25, 2018
0
Despre traumele emoționale și vindecarea acestora Expertul zilei
Dacă vrem să fim împliniți, să dobândim pacea interioară și să ne îmbunătățim relațiile cu cei din jur, e nevoie de acceptarea amprentei trecutului de vindecarea consecințelor, numite - traume emoționale. Discutăm astăzi despre acest subiect cu Ștefan Popov – psiholog, psihoterapeut de orientare integrativă, formator, cercetător în științe sociale, prezentator TV și autor al mai multor cărți de psihologie, filosofie și inginerie socială.
Octombrie 02, 2018
0
Va fi odată ca-n povești sau cum educăm gândurile pentru a crea realitatea dorită Ce nu se învață la școală
Noi suntem ceea ce gândim și fiecare cuvânt pronunțat reprezintă starea lumii noastre interioare. Dacă am ști cât de puternice sunt gândurile noastre, nu ne-am permite niciodată să gândim negativ. Îți propunem câteva sfaturi pentru detoxifiere cognitivă :). Lectură plăcută!
Ianuarie 22, 2018
3