Resursă de instruire și dezvoltare personală
Adaugă curs
  1. Tabără JOCURI INTELIGENTE PENTRU COPII ISTEȚI

Tabără JOCURI INTELIGENTE PENTRU COPII ISTEȚI

CLUBUL DE CREATIE APOLLO este un club dedicat artelor, un cadru generos unde copii, tineri și adulți, sunt antrenați în activități care să le dezvolte creativitatea, inspirația și imaginația.
Perioada de desfășurare: 13-17 august 2018
Programul de zi: 8:30-18:00
Cui se adresează? Copiilor cu vârste cuprinse între 6-14 ani.
Locația de desfășurare: str. Gheorghe Asachi, nr 20/2, Chișinău (Telecentru, mai jos de Academia de Poliție ”Ștefan cel Mare”.)
Locuri disponibile: 15.
Înscrierile se pot face până pe data de 6 august iunie în funcție de locurile rămase disponibile. După această zi nu se vor mai putea face înscrieri. Înscrierea presupune completarea Formularului de înscriere și achitarea taxei de participare.
Tabără JOCURI INTELIGENTE PENTRU COPII ISTEȚI
250 MDL
0
Chișinău
Română
13-17 august
Înscrie-te la curs
Descriere
OBIECTIVUL EVENIMENTULUI:
Prin intermediul acestei tabere ne propunem o dezvoltare armonioasă o copiilor prin intermediul jocurilor, deoarece ei au nevoie să se joace. Jocul reprezintă activitatea preferată a copilului. Pe masură ce se dezvoltă copilul acumulează noi informații, maturizându-se, devine mai conștient de mediu, de propriile lui reacții. Din acest motiv propunem mai multe jocuri din ce în ce mai elaborate și mai structurate. Mulți psihologi susțin că jocul este o activitate voluntară și spontană, care produce bucurie și plăcere. Orice joc are o componentă fizică, reală și una paralelă, fantastic, în care copilul interpretează un rol într-o poveste imaginată de el însuși. În lumea fantastică a jocului copilul îndeplinește roluri, apelează la reprezentări diverse, adică la imaginea senzorială a unor obiecte din realitate. Prin joacă copii au oportunitatea să-ți diversifice și să-și amplifice acțiunile mentale dezvoltându-și imaginația.
Pentru adult, jocul poate să pară de neînțeles, fără un fir logic și fără scop, însă pentru copil lucrurile stau cu totul altfel, rolul jocului fiind foarte important. O imaginație bogată este dovada unei inteligențe bine antrenate, de aceea este important să-i permiți copilului să-și orienteze jocul în directia în care se îndreaptă imaginația sa. Astfel, jocul are un rol major în dezvoltarea copilului. Reprezintă învățare și mișcare. Acesta modelează inteligența și îmbogățește vocabularul, contribuie la dezvoltarea inteligenței sociale și disciplinează. Jocul, ca și poveștile, deține un rol important și în dezvoltarea vocabularului copilului, atât pasiv, cât și a celui activ.
Cei mai multi copii împletesc povestea cu jocul: după ce li s-a citit o poveste, pun în act ceea ce au aflat prin intermediul poveștii: o papusă este prințesă, o jucarie de pluș este calul prințului și iată teatrul de păpuși la scara redusă. În cadrul taberei educatorii sunt persoanele care ajută copilul să își dezvolte intelectul prin joc și joacă. Sunt identificate aptitudinile copilului, pentru ca ulterior să poată fi directionați către activități menite să dezvolte aceste aptitudini. Jocul este cea mai ușoară și mai placută maniera de a-l disciplina pe copil, se învață ce înseamnă reguli sociale, ce reprezintă respectul pentru cei din jur, să fie recunoscător și empatic, să fie mai ambițios, exersează reacții, comportamente, emoții asociate anumitor situatii pe care le va întâlni ulterior și în viața reală.


PROGRAMUL ZILNIC AL ACTIVITĂȚILOR:

8:30 – 9:30 Mic dejun și Joc ”Să ne cunoaștem”
9:30 – 11:00 Jocuri inteligente pentru copii isteți(partea I). În fiecare zi copii vor juca diverse jocuri: Monopoly Frozen, Monopoly Cars, wooden tower, Dixit Odyssey, Pantomime ghici ce sunt eu?; Oh, pardon, cu motanul încălțat!, Lacătul, Multe lacăte, Refugiul, Steaua Norocoasă, Steaua Buclucașă, Steaua căzătoare; Amenda; Perechi; Hoțul; Hoșul prins; Joc clasic cu Guliver; Spiridușul norocos; 2+2 Spiriduși; Spiridușul rătăcit; Spiridușii cu surprize; Spiridușii cu obstacole; Cu soș și fără soț, Spiridușii își dau întâlnire, Pinocchio; Pinocchio și tentațiile; Par sau impar; Înainte sau înapoi; Fără pedepse; Bufnița și strombolii; Traseu turbo cu surprize; Traseu cu capcane; Ștafetă de patru; Unde’s doi puterea crește; Pinocchio bancherul; Labirintul cu Scufița roșie; Surpriza la separat; Labirint cu obstacole; Blocarea; Răspuns corect?; Lupul și vânătorul; Lupul vănător; Întâlnirea din pădure; Cercuri magice cu Albă ca Zăpada și cei 7 pitici; Lămpașul fermecat; Mărul otrăvit; Piticii din pădure; Doi pitici năzdrăvani; Vânătoarea de vrăjitoare; Călătorie cu surprize; 4 pitici săltăreți; Cărarea pierdută cu Hanel și Gretel; Vrăjitoarea; Căștigă povestitorul; Ca doi frați; Maraton pentru turtă dulce; Toată viteza, înainte!; Stele căzătoare; Moara; Moară cu zaruri; Moară cu sărituri; Moara încrucișată; Vânătoarea; Roata morii; Moara mică; Moara cu dame pe diagonală; Cei trei purceluși; Trei case; Atac din față; Mai multe vieți; Piramida.
11:00-13:00 Ieșire în parc și jocuri pentru dezvoltarea personală, de inteligență, de lingvistică, de imaginație, de memorie, atenție, pentru unificarea grupului etc.
13:30 – 14:30 Prânz
14:30 – 16: 00 Jocuri inteligente pentru copii isteți(Partea a II-a).
16:30 – 17:30 Concursuri distractive (mâncat pufuleți de pe ață, fructe din apă, dansul boshimanilor, actorie, Vocea Clubului Apollo etc)
17:30 – 18:00 Cina

În ultima zi de tabără la ora : 17:30 – 18:00 Decernarea Diplomelor!


Taxa de participare: 250 lei /zi.
Include:
• trei mese (Se vor servi sub formă de bufet suedez, copilul va alege ceea ce dorește să mănânce, este și mâncare caldă)
• pauze de ceai,
• fursecuri,
• fructe, pufuleți pentru concursuri,
• toate materialele necesare desfășurării atelierelor de creație din cadrul taberei. Toate lucrările realizate vor aparține copiilor.
Total taxă de participare: 1250 lei (cinci zile).

Oferta prieteniei! Pentru cei care aduc un prieten se oferă o reducere, de care beneficiază ambii: 700 lei / copil (cinci zile). Oferta este valabilă o singură dată pentru un prieten!
Participanții pot participa la zile preferențiale din tabără, dar se achită integral.
Data de început
13-17 august
Publicul țintă
  • Copii cu vârste cuprinse între 6-14 ani.
Adaugă o recenzie
Recenzii
Nu există recenzii
Contacte
Contacte
str. Gheorghe Asachi, nr 20/2, Chișinău (Telecentru, mai jos de Academia de Poliție ”Ștefan cel Mare”.)
ClubuldecreațieApollo@gmail.com
Comandă apel

Articole recomandate

E timpul să-ți îndeplinești VISUL! De la Dorință la Realitate cu Daniela Floroiu Expertul zilei
Astăzi este ziua când VISUL tău devine realitate, când nu există frici și totul este posibil. Învățăm cum ne transformăm visurile în realitate alături de Daniela Floroiu - Life Coach, Trainer, NLP Master, Hipnoterapeut, Speaker sau pur și simplu un alchimist de vieți care a ajutat sute de cursanți să-și împlinească menirea și să devină cea mai bună versiune a lor.
Martie 11, 2019
0
5 cărți cu rezonanță de bombă atomică – recomandare de la Maria Dabija, triplă olimpică republicană la Limba și literatura română Cartea care te citește
Venim cu o listă de lectură aleasă, împrumutată din biblioteca olimpicilor de Limbă și literatură română. Fiecare carte reprezintă o adevărată lecție de viață. Enjoy the moment :)
Septembrie 25, 2018
0
Despre traumele emoționale și vindecarea acestora Expertul zilei
Dacă vrem să fim împliniți, să dobândim pacea interioară și să ne îmbunătățim relațiile cu cei din jur, e nevoie de acceptarea amprentei trecutului de vindecarea consecințelor, numite - traume emoționale. Discutăm astăzi despre acest subiect cu Ștefan Popov – psiholog, psihoterapeut de orientare integrativă, formator, cercetător în științe sociale, prezentator TV și autor al mai multor cărți de psihologie, filosofie și inginerie socială.
Octombrie 02, 2018
0
Va fi odată ca-n povești sau cum educăm gândurile pentru a crea realitatea dorită Ce nu se învață la școală
Noi suntem ceea ce gândim și fiecare cuvânt pronunțat reprezintă starea lumii noastre interioare. Dacă am ști cât de puternice sunt gândurile noastre, nu ne-am permite niciodată să gândim negativ. Îți propunem câteva sfaturi pentru detoxifiere cognitivă :). Lectură plăcută!
Ianuarie 22, 2018
3